Espa - 2014-2020
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 29€ με Box Now

Ελάχιστο ποσό παραγγελίας με 'Αποστολή με Courier' 9,90

Αναζήτηση

Συμβουλές για υγιείς αρθρώσεις!

Συμβουλές για υγιείς αρθρώσεις!

Οι πόνοι των αρθρώσεων αποτελούν καθημερινό πρόβλημα για μεγάλο αριθμό ανθρώπων, ενώ ο πόνος στο ένα ή και στα δύο γόνατα, στους ώμους ή στην πλάτη, αποτελεί κοινό σύμπτωμα που απασχολεί 1 στους 5 ανθρώπους άνω των 18 ετών και 50 εκατομμύρια ενηλίκων παγκοσμίως.

Οι πόνοι στις αρθρώσεις φαίνεται να έχουν άμεση σχέση με την ηλικία και τον τρόπο ζωής μας, που χαρακτηρίζεται από έλλειψη κίνησης, κακή στάση και παχυσαρκία.

Η πιθανότητα εμφάνισης πόνων στις αρθρώσεις, εξαρτάται, επίσης, σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδια. Οι ασθενείς με οικογενειακό ιστορικό αρθρίτιδας, έχουν αυξημένη πιθανότητα να παρουσιάσουν τη νόσο. Η κληρονομικότητα είναι ένας παράγοντας που δεν είναι δυνατό να περιοριστεί.

Ωστόσο, ακόμα και αν το DNA μας μπορεί να προδιαθέτει για την εμφάνιση αρθρικών διαταραχών, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φροντίζουμε για την υγεία των αρθρώσεών μας. Με τα παρακάτω βήματα μπορούμε να διασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία τους, για όσο το δυνατόν περισσότερο διάστημα.

Κίνηση

Υπάρχει ένας χρυσός κανόνας για την υγεία των αρθρώσεων, που δεν είναι άλλος από την κίνηση. Όσο περισσότερο κινούμαστε, τόσο λιγότερη ακαμψία θα έχουμε. Είτε διαβάζουμε, είτε βλέπουμε τηλεόραση, είτε εργαζόμαστε στο γραφείο, φροντίζουμε να κάνουμε μικρά διαλείμματα για να μετακινείτε το σώμα μας και να αλλάζουμε συχνά θέση.

Τακτική άσκηση

Η τακτική άσκηση αυξάνει τη δύναμη και την ευελιξία, μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις και βοηθά στην καταπολέμηση της κόπωσης. Δε χρειάζεται να τρέξουμε μαραθώνιο ή να κολυμπήσουμε στο ρυθμό ενός Ολυμπιονίκη αθλητή. Ακόμη και η μέτρια άσκηση μπορεί να μειώσει τον πόνο και να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε υγιές βάρος.

Σωματικό βάρος

Το βάρος αυξάνει ή μειώνει την καταπόνηση που ασκείται στους γοφούς, τα γόνατα και την πλάτη. Ακόμη και μια μικρή απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει τις αρθρώσεις να παραμείνουν υγιείς.  Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι για κάθε κιλό που χάνουμε, αφαιρούνται 4 κιλά πίεσης από τα γόνατα.

Βαριά αντικείμενα

Μια εξάδα εμφιαλωμένα νερά, μια φορτωμένη σακούλα με ψώνια από το super market, είναι βάρος που θα έπρεπε να μεταφέρουμε με το αυτοκίνητο, παρά να τα σηκώνουμε και να επιστρέφουμε σπίτι με το πόδια. Γενικά, αν υποφέρουμε από πόνο στις αρθρώσεις, φροντίζουμε να μην σηκώνουμε μεγάλο βάρος, μιας και η πίεση που ασκείται στις αρθρώσεις που είναι ήδη καταπονημένες, είναι μεγαλύτερη.

Στάση του σώματος

Πρέπει να προσέχουμε τη στάση του σώματός μας, όχι μόνο όταν σηκώνουμε βάρος ή αθλούμαστε, αλλά σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι όταν καθόμαστε ή περπατάμε. Είναι σημαντικό επίσης, να αποφεύγουμε την πολύωρη ορθοστασία και ακινησία, που καταπονούν τις αρθρώσεις και το μυοσκελετικό μας σύστημα.

Αποκτήστε εδώ το συμπλήρωμα διατροφής για την καλή λειτουργία των αρθρώσεων Jointforce Nutramins με 60 caps

central pharmacy leaf icon
central pharmacy leaf icon right
Point System
Το Central επιβραβεύει τις αγορές σας!

Track you order icon
Track your order

Ενημερωθείτε άμεσα και απλά για την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε πραγματικό χρόνο!