Espa - 2014-2020
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 29€ με Box Now

Ελάχιστο ποσό παραγγελίας με 'Αποστολή με Courier' 9,90

Αναζήτηση

Το ριγανέλαιο ως συστατικό που οδηγεί σε απώλεια βάρους

Το ριγανέλαιο ως συστατικό που οδηγεί σε απώλεια βάρους

Το ενεργό συστατικό του ριγανελαίου ονομάζεται καρβακρόλη και ανήκει στην ομάδα των τερπενών. Οι τερπένες μπορούν και διασπούν το λίπος. Το 2012 έγινε η πρώτη μελέτη σε ζωικούς οργανισμούς που έδειξε ότι η καρβακρόλη αναστέλλει το σχηματισμό νέων λιποκυττάρων στο λευκό λιπώδη ιστό(τον ιστό που είναι υπεύθυνος για την παχυσαρκία) ενώ παράλληλα μειώνει τη φλεγμονή που προέρχεται από αυτόν.

Σημείο κλειδί σε όλη τη διαδικασία της αύξησης του σωματικού βάρους είναι ότι το ανοσοποιητικό σύστημα ξεκινά έναν καταρράκτη φλεγμονής μέσα στο λευκό λιπώδη ιστό, που προσελκύει περισσότερα κύτταρα φλεγμονής και διαιωνίζει το φαινόμενο. Αυτό το πρόβλημα συντελεί στην δυσλειτουργία του λιπώδους ιστού και συμβάλλει στην αποτυχία απώλειας βάρους. Νεότερες μελέτες έρχονται να δείξουν πως η καρβακρόλη μπορεί να βοηθήσει αυτούς που προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Το πρώτο ζήτημα είναι η παρουσία αυξημένης ποσότητας TNFa. Ο παράγοντας αυτός είναι μια πρωτεΐνη (κυτοκίνη) που εμπλέκεται στη δημιουργία της φλεγμονής. Η αναστολή αυτής της πρωτεΐνης αποτελεί θεραπευτικό στόχο σε πολλά αυτοάνοσα νοσήματα (αρθρίτιδες, νόσος Crohn κα). Η καρβακρόλη μειώνει δυναμικά τα επίπεδα του TNFa.

 

Το δεύτερο ζήτημα που αντιμετωπίζουν τα άτομα που δυσκολεύονται να χάσουν βάρος είναι η παρουσία στο έντερο μικροβίων που παράγουν λιποπολυσαχαρίτες (LPS), οι οποίοι προκαλούν περαιτέρω φλεγμονή και επιβράδυνση του μεταβολισμού. Η καρβακρόλη όχι μόνο καταπολεμά αυτά τα βακτήρια, αλλά μπορεί και αδρανοποιεί τους τοξικούς λιποπολυσακχαρίτες, διακόπτοντας τον φαύλο κύκλο.

 

Το ριγανέλαιο είναι καλύτερα γνωστό για τη δράση του στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, επιδεικνύοντας ευρύ φάσμα αντιμικροβιακής και αντιμυκητιασικής δράσης. Τα νεότερα αυτά δεδομένα ωστόσο δηλώνουν ότι το ριγανέλαιο μπορεί να προστεθεί στο πρόγραμμα απώλειας βάρους των ασθενών και μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμο στις περιπτώσεις που συνυπάρχουν αυξημένο αίσθημα πείνας, δυσπεπτικά προβλήματα και αρθραλγίες. Τα ποσό της καρβακρόλης που έχει χρησιμοποιηθεί στις μελέτες απώλειας βάρους είναι 222mgr (2 κάψουλες HS Oregano Oil/ ημέρα) για ημερήσιες δίαιτες των 2000 θερμίδων.

Το HS Oregano Oil είναι ριγανέλαιο από αυθεντική Ελληνική ρίγανη με πιστοποίηση από τον ΕΟΦ.

Βρείτε το εδώ: centralpharmacy.gr/vendors/health-sign/%CE%B5%CE%BA%CF%87%CF%85%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%81%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%83-hs-oregano-oil-health-sign-30-softgels.htm

central pharmacy leaf icon
central pharmacy leaf icon right
Point System
Το Central επιβραβεύει τις αγορές σας!

Track you order icon
Track your order

Ενημερωθείτε άμεσα και απλά για την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε πραγματικό χρόνο!