Espa - 2014-2020
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 29€ με Box Now

Ελάχιστο ποσό παραγγελίας με 'Αποστολή με Courier' 9,90

Αναζήτηση

Τροφές που βάφουν τα δόντια

Τροφές που βάφουν τα δόντια
Αναψυκτικά
Τα αναψυκτικά είναι μια δροσερή επιλογή και δημιουργούν  μια αίσθηση φρεσκάδας και ανανέωσης. Όμως, σε αυτά βρίσκονται χρωστικές ουσίες και οξέα τα οποία χρωματίζουν τα δόντια. Μια καλή και εύκολη λύση είναι να καταναλώνονται με καλαμάκι, ώστε να αποφεύγεται η άμεση επαφή με τα δόντια.
Κακάο
Το κακάο είναι μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών. Παρ’ όλα αυτά το σκούρο καφέ χρώμα κολλάει στα δόντια και τα σκουραίνει. Καλό είναι μετά την κατανάλωση του ή παράλληλα να πίνετε άφθονο νερό.
Κεράσια, βατόμουρα, ρόδι, εσπεριδοειδή
Είναι τροφές πλούσιες σε βλαφονοειδή γνωστές για την αντιοξειδωτική τους δράση και  την ευεργετική τους ικανότητα στην επούλωση των τραυμάτων.  Το έντονο χρώμα τους όμως χρωματίζει τα δόντια.
Γλυκά, καραμέλες
Τα γλυκά έχουν την τάση να κολλάνε στα δόντια. Εξαιτίας των χρωστικών που περιέχουν μπορούν να συμβάλουν στον χρωματισμό των δοντιών.
Κρασί
Ο χρωματισμός των δοντιών μετά την κατανάλωση κρασιού οφείλεται στην οξύτητά του. Η όξινες τροφές κάνουν τα δόντια πιο επιρρεπή στον χρωματισμό.
Κόκκινη σάλτσα
Τα φαγητά που περιέχουν κόκκινη σάλτσα είναι υπεύθυνα για τον χρωματισμό των δοντιών σας. Μετά την κατανάλωση τους  μην αμελείτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας.
Αλκοόλ
Το αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα και ως κατά συνέπεια αφυδατώνεται και το στόμα από το σάλιο. Το σάλιο έχει προστατευτικές και καθαριστικές ιδιότητες. Η μείωση του σάλιου  οδηγεί στον χρωματισμό των δοντιών.
Κολλώδεις τροφές
Τα γλυκά αρτοπαρασκευάσμα, τα κουλούρια και γενικότερα τα επεξεργασμένα snacks είναι βλαβερά για τα δόντια γιατί κολλάνε σε αυτά αρκετές ώρες και με αυτό τον τρόπο τα χρωματίζουν. Καλό είναι 30 λεπτά – 1 ώρα μετά την κατανάλωσή τους να βουρτσίζετε καλά τα δόντια σας.
της Όλγας Κακουλίδη Διαιτολογου-Διατροφολογου

Βρείτε προϊόντα στοματικής υγιεινής ΕΔΩ >
central pharmacy leaf icon
central pharmacy leaf icon right
Point System
Το Central επιβραβεύει τις αγορές σας!

Track you order icon
Track your order

Ενημερωθείτε άμεσα και απλά για την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε πραγματικό χρόνο!