Espa - 2014-2020
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 29€ με Box Now

Ελάχιστο ποσό παραγγελίας με 'Αποστολή με Courier' 9,90

Αναζήτηση

Αντηλιακό με φυσικά ή χημικά φίλτρα: Ποιο να επιλέξετε;

Αντηλιακό με φυσικά ή χημικά φίλτρα: Ποιο να επιλέξετε;
Καθώς περνάμε περισσότερο χρόνο έξω αυτό το καλοκαίρι, μπορεί να αναρωτιέστε πώς να προστατευτείτε καλύτερα από τις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου και να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Ορισμένες θεραπείες για τον καρκίνο μπορούν επίσης να σας κάνουν πιο ευαίσθητους στον ήλιο, επομένως θέλετε να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τη σωστή προστασία. Η αναζήτηση σκιάς είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποτρέψετε την έκθεση στον ήλιο, αλλά όταν δεν μπορείτε να την αποφύγετε, υπάρχουν τρόποι να προστατευτείτε.

Όταν επιλέγετε ένα αντηλιακό, θα δείτε πολλούς όρους, όπως φυσικά ή χημικά φίλτρα. Τι σημαίνουν όμως αυτοί οι όροι; Και πώς λειτουργούν αυτά τα αντηλιακά για να σας προστατεύσουν από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου;

Η δερματολόγος Anisha Patel, M.D., εξηγεί.

Το μεταλλικό αντηλιακό αντανακλά τις ακτίνες UV

Η κύρια διαφορά μεταξύ των φυσικών αντηλιακών και των χημικών αντηλιακών είναι ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται τις ακτίνες του ήλιου. Τα ενεργά συστατικά των φυσικών αντηλιακών είναι το διοξείδιο του τιτανίου και το οξείδιο του ψευδαργύρου, τα οποία δημιουργούν ένα φράγμα στο δέρμα σας που αντανακλά το υπεριώδες φως. Δεν απορροφώνται στο δέρμα.

Εάν τραβήξετε μια φωτογραφία με φλας κάποιου που φοράει φυσικών αντηλιακό, μπορεί να δείτε ακόμη και το φλας να αντανακλάται από το προϊόν στο δέρμα, λέει ο Patel.
«Τα φυσικών αντηλιακά προσφέρουν τη μεγαλύτερη προστασία γιατί κυριολεκτικά δημιουργούν έναν φυσικό διαχωρισμό ανάμεσα σε εσάς και τον ήλιο», σημειώνει.
Θα αναγνωρίσετε τα φυσικών αντηλιακά από την ασβεστώδη, λευκή τους εμφάνιση και αίσθηση. Αυτή η εμφάνιση βοηθά επίσης να χρησιμεύσει ως υπενθύμιση για το πότε πρέπει να υποβάλετε ξανά αίτηση.
«Με φυσικά φίλτρα, αν εξακολουθείτε να το βλέπετε, εξακολουθεί να λειτουργεί», λέει ο Patel. Αυτά τα προϊόντα πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε δύο ώρες, ειδικά εάν κολυμπάτε ή ιδρώνετε.
Εάν δεν σας αρέσει η εμφάνιση του παραδοσιακού φυσικών αντηλιακού, μπορείτε να επιλέξετε μια φιμέ επιλογή. Αυτά προσφέρουν την ίδια προστασία από ορυκτά με λίγο χρώμα, ώστε να αναμειγνύονται πιο φυσικά, ανεξάρτητα από τον τόνο του δέρματός σας.

Το χημικό αντηλιακό απορροφά τις ακτίνες UV

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αγαπούν την παχιά υφή των φυσικών αντηλιακών, επομένως επιλέγουν χημικές εκδόσεις, παρόλο που δεν είναι τόσο αποτελεσματικές.

Τα χημικά αντηλιακά απορροφούν τις ακτίνες UV αλλάζοντας τη χημική τους δομή για να μειώσουν τις βλάβες από τον ήλιο. Τα περισσότερα χημικά αντηλιακά περιέχουν τουλάχιστον ένα από τα ακόλουθα ενεργά συστατικά: οξυβενζόνη, οκτινοξάτη, κινοξάτη, διοξυβενζόνη, ενσουλιζόλη, ομοσαλατική, μεραδιμάτη, οκτισαλική, οκτοκρυλένιο, παδιμάτη Ο, σουλισοβενζόνη και αβοβενζόνη. Κυκλοφορούν και σε μορφή κρέμας και σε μορφή σπρέι.

Τα χημικά αντηλιακά φθείρονται πιο γρήγορα και πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε δύο ώρες. Και παρόλο που τα αντηλιακά σπρέι μπορεί να είναι πιο βολικά, είναι πιο εύκολο να χάσετε σημεία στο δέρμα σας με σπρέι παρά με αντηλιακά κρέμα.
«Αν κολυμπάτε ή σε ένα υγρό κλίμα όπως το Χιούστον, θα χρειαστεί να κάνετε εκ νέου εφαρμογή ακόμη πιο συχνά, καθώς ο ιδρώτας και το νερό ξεπλένουν πιο γρήγορα τα χημικά αντηλιακά», λέει ο Patel.

Τα υβριδικά αντηλιακά προσφέρουν προστασία μετάλλων με πιο αραιή φόρμουλα

Τα υβριδικά αντηλιακά έχουν συνδυασμό ενεργών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων ορυκτών και χημικών ενώσεων, επιτρέποντας μια πιο λεπτή σύνθεση που τρίβεται καλύτερα.
Με αυτούς τους τύπους αντηλιακών, θα συνεχίσετε να θέλετε να διαβάσετε την ετικέτα για να βεβαιωθείτε ότι τα εφαρμόζετε σωστά για να έχετε τη μέγιστη προστασία.

Είτε επιλέγετε αντηλιακή προστασία από ορυκτά, χημικά ή φυσικά, ο Patel λέει ότι το σημαντικό είναι να είστε ασφαλείς από τον ήλιο. Επιλέξτε ένα αντηλιακό με SPF 30 ή μεγαλύτερο. «Ακόμα κι αν δεν είναι το τέλειο αντηλιακό», λέει, «είναι καλύτερα να φοράς κάτι παρά τίποτα».

ΤΗΣ MOLLY ADAMS
Πηγή: mdanderson.org
central pharmacy leaf icon
central pharmacy leaf icon right
Point System
Το Central επιβραβεύει τις αγορές σας!

Track you order icon
Track your order

Ενημερωθείτε άμεσα και απλά για την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε πραγματικό χρόνο!