Espa - 2014-2020
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 29€ με Box Now

Ελάχιστο ποσό παραγγελίας με 'Αποστολή με Courier' 9,90

Αναζήτηση

Γιατί ο ψευδάργυρος είναι σημαντικός για τη γονιμότητα και ποια μορφή να επιλέξουμε;

Γιατί ο ψευδάργυρος είναι σημαντικός για τη γονιμότητα και ποια μορφή να επιλέξουμε;
Ο ψευδάργυρος είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη γονιμότητα λόγω της συμμετοχής του σε διάφορες φυσιολογικές διεργασίες που είναι απαραίτητες για την αναπαραγωγική υγεία, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες:

Παραγωγή και ποιότητα σπέρματος: Ο ψευδάργυρος διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη σπερματογένεση, τη διαδικασία παραγωγής σπέρματος στους άνδρες. Συγκεντρώνεται στους όρχεις και στο σπερματικό υγρό, όπου υποστηρίζει την ανάπτυξη και την ωρίμανση των σπερματοζωαρίων. Τα επαρκή επίπεδα ψευδαργύρου είναι απαραίτητα για τη διατήρηση του βέλτιστου αριθμού σπερματοζωαρίων, της μορφολογίας και της κινητικότητας, τα οποία αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την ανδρική γονιμότητα.

Ρύθμιση ορμονών: Ο ψευδάργυρος συμμετέχει στη ρύθμιση της παραγωγής και της δράσης των αναπαραγωγικών ορμονών, συμπεριλαμβανομένης της τεστοστερόνης και των οιστρογόνων. Τα ισορροπημένα επίπεδα ορμονών είναι απαραίτητα για τα διάφορα στάδια της αναπαραγωγικής λειτουργίας, όπως η ωρίμανση του σπέρματος και η ρύθμιση του εμμηνορροϊκού κύκλου στις γυναίκες.

Ωορρηξία και εμμηνορροϊκός κύκλος: Στις γυναίκες, ο ψευδάργυρος επηρεάζει τη λειτουργία των ωοθηκών και τον εμμηνορροϊκό κύκλο. Τα επαρκή επίπεδα ψευδαργύρου είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη των ωοθυλακίων που περιέχουν ωάρια και για την ωορρηξία. Η έλλειψη ψευδαργύρου μπορεί να διαταράξει τον εμμηνορροϊκό κύκλο, οδηγώντας σε ανωμαλίες και μειωμένη γονιμότητα.

Σύνθεση του DNA και κυτταρική διαίρεση: Ο ψευδάργυρος αποτελεί συμπαράγοντα για ένζυμα που εμπλέκονται στη σύνθεση του DNA και την κυτταρική διαίρεση, διαδικασίες κρίσιμες για την ανάπτυξη και την ωρίμανση των αναπαραγωγικών κυττάρων (σπέρμα και ωάρια). Τα επαρκή επίπεδα ψευδαργύρου υποστηρίζουν τη σωστή ανάπτυξη και διαίρεση αυτών των κυττάρων, συμβάλλοντας στην υγιή αναπαραγωγική λειτουργία.

Αντιοξειδωτική προστασία: Ο ψευδάργυρος έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, συμβάλλοντας στην εξουδετέρωση των επιβλαβών ελεύθερων ριζών που μπορούν να βλάψουν τους αναπαραγωγικούς ιστούς και τα κύτταρα. Μειώνοντας το οξειδωτικό στρες, ο ψευδάργυρος συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων του σπέρματος και των ωαρίων από βλάβες και στη διατήρηση της βιωσιμότητας και της λειτουργίας τους, υποστηρίζοντας τελικά τη γονιμότητα.

Συμπερασματικά, η εξασφάλιση επαρκούς πρόσληψης ψευδαργύρου μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής ή του κατάλληλου συμπληρώματος είναι απαραίτητη για τη βελτιστοποίηση της αναπαραγωγικής υγείας και τη βελτίωση της γονιμότητας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Επιλέξτε μία χηλική μορφή ψευδαργύρου σε συνέργεια με χαλκό. Η χηλική ένωση του ψευδαργύρου με αμινοξέα, μιμείται τη μορφή των μετάλλων στη φύση προσδίδοντας μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα και καλύτερη απορρόφηση στο έντερο. Η συνέργεια με χαλκό προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη υποστήριξη καθώς ο ψευδάργυρος μειώνει την ποσότητα χαλκού που απορροφά το σώμα και οι υψηλές δόσεις ψευδαργύρου μπορεί να προκαλέσουν έλλειψη χαλκού. Η συμπλήρωση ψευδαργύρου σε συνέργεια με χαλκό συμβάλλει στην επάρκεια και των δύο ιχνοστοιχείων στον οργανισμό.


Πηγή: douni.gr
central pharmacy leaf icon
central pharmacy leaf icon right
Point System
Το Central επιβραβεύει τις αγορές σας!

Track you order icon
Track your order

Ενημερωθείτε άμεσα και απλά για την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε πραγματικό χρόνο!