Espa - 2014-2020
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 29€ με Box Now

Ελάχιστο ποσό παραγγελίας με 'Αποστολή με Courier' 9,90

Αναζήτηση

Γλυκόριζα για την ανακούφιση του πεπτικού

Γλυκόριζα για την ανακούφιση του πεπτικού
Η γλυκόριζα, με τη χαρακτηριστική γλυκιά γεύση της, είναι ένα δημοφιλές συστατικό στη ζαχαροπλαστική εδώ και αιώνες. Επιπλέον, έχει κερδίσει την αναγνώριση για τα οφέλη της στην ανακούφιση των προβλημάτων του πεπτικού συστήματος. Στα συστήματα παραδοσιακής ιατρικής, όπως η Αγιουρβέδα και η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, η γλυκόριζα έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση διαφόρων πεπτικών προβλημάτων.

Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους η γλυκόριζα έχει γίνει γνωστή για πεπτικά προβλήματα είναι η ικανότητά της να καταπραΰνει την επένδυση του στομάχου. Η ρίζα του φυτού της γλυκόριζας περιέχει ενώσεις που διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθιστώντας την ιδανική για προβλήματα που χαρακτηρίζονται από ερεθισμό και φλεγμονή στο γαστρεντερικό σύστημα. Η γλυκόριζα χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της γαστρίτιδας και του πεπτικού έλκους, παρέχοντας ανακούφιση σε άτομα που υποφέρουν από δυσφορία και πόνο που σχετίζονται με αυτές τις καταστάσεις.

Παρουσιάζει επίσης φυσικές αντιόξινες ιδιότητες, καθιστώντας την πιθανή λύση για άτομα που αντιμετωπίζουν παλινδρόμηση οξέος και καούρα στο στομάχι. Το γλυκυρριζικό οξύ που υπάρχει στη γλυκόριζα έχει μελετηθεί για την ικανότητά του να εξουδετερώνει την περίσσεια στομαχικού οξέος, προσφέροντας ανακούφιση σε όσους πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) και συναφείς καταστάσεις. Ηρεμώντας το όξινο περιβάλλον στο στομάχι, η γλυκόριζα μπορεί να συμβάλει στη μείωση της συχνότητας και της σοβαρότητας των επεισοδίων καούρας.

Η γλυκόριζα υποστηρίζει τη συνολική υγεία του πεπτικού συστήματος ενισχύοντας την έκκριση βλέννας στο στομάχι. Αυτή η βλέννα λειτουργεί ως προστατευτικό στρώμα, θωρακίζοντας την επένδυση του στομάχου από τις διαβρωτικές επιδράσεις των οξέων του στομάχου. Επιπλέον, η γλυκόριζα μπορεί να διεγείρει την παραγωγή πεπτικών ενζύμων, ενισχύοντας τη διάσπαση της τροφής στο στομάχι και διευκολύνοντας την πέψη. Η βελτιωμένη πέψη μπορεί να ανακουφίσει από κοινά προβλήματα όπως το φούσκωμα, τα αέρια και η δυσπεψία.

Το ελικοβακτήριο του πυλωρού (H. pylori) είναι ένα βακτήριο που μπορεί να μολύνει τον βλεννογόνο του στομάχου και να συμβάλει στην ανάπτυξη πεπτικών ελκών. Η γλυκόριζα έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι διαθέτει αντιβακτηριακές ιδιότητες έναντι του H. pylori, βοηθώντας έτσι στη διαχείριση των λοιμώξεων που σχετίζονται με τα έλκη του στομάχου.

Η μέντα χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την ανακούφιση από τα συμπτώματα της δυσπεψίας, του φουσκώματος και των αερίων. Η μενθόλη, μία από τις δραστικές ενώσεις της μέντας, μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών του γαστρεντερικού σωλήνα, παρέχοντας ανακούφιση από τους σπασμούς και βοηθώντας στη διέλευση των αερίων.
Ο συνδυασμός γλυκόριζας και μέντας θα μπορούσε να παρέχει συνεργιστικό αποτέλεσμα, καθώς η γλυκόριζα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στην παραγωγή βλέννας, ενώ η μέντα μπορεί να βοηθήσει στην καταπράυνση των μυϊκών σπασμών, συμβάλλοντας έτσι στην ανακούφιση από πεπτικά προβλήματα.

Συμπερασματικά, η δράση της γλυκόριζας με την γλυκιά, ξεχωριστή γεύση επεκτείνεται πέρα από τη σφαίρα της ζαχαροπλαστικής, προσφέροντας μια φυσική λύση για διάφορα στομαχικά προβλήματα. Από την προστασία και ανακούφιση του βλεννογόνου του στομάχου έως τη δράση της ως φυσικό αντιόξινο, αλλά και τις αντιμικροβιακές της ιδιότητες, η γλυκόριζα έχει αποδειχθεί πολύτιμη για τη διατήρηση της υγείας του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, ο συνδυασμός της με μέντα, που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της δυσπεψίας και του φουσκώματος, μπορεί να ενισχύσει ακόμα πιο αποτελεσματικά την ανακούφιση των πεπτικών διαταραχών.

Πηγή: douni.gr
central pharmacy leaf icon
central pharmacy leaf icon right
Point System
Το Central επιβραβεύει τις αγορές σας!

Track you order icon
Track your order

Ενημερωθείτε άμεσα και απλά για την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε πραγματικό χρόνο!