Espa - 2014-2020
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 29€ με Box Now

Ελάχιστο ποσό παραγγελίας με 'Αποστολή με Courier' 9,90

Αναζήτηση

Δίαιτες για Γρήγορη Απώλεια Βάρους (FAD) & πιθανά προβλήματα που προκαλούν

Δίαιτες για Γρήγορη Απώλεια Βάρους (FAD) & πιθανά προβλήματα που προκαλούν
Τι θεωρείται γρήγορη Απώλεια Βάρους;
Οι επικαιροποιημένες συστάσεις του Παγκοσμιου Οργανισμου Υγειας προτείνουν ότι ένας υγιής ρυθμός απώλειας βάρους είναι 0,5 έως 1 κιλό περιπου την εβδομάδα ή 3 έως 5 κιλά τον μήνα - χωρίς να διαχωρίζει άτομα μικρού ή μεγάλου σωματότυπου. Όπως καταλαβαίνουμε, λοιπόν, γρήγορη απώλεια βάρους μπορεί να θεωρηθεί εκείνη η οποία ξεπερνά το 1 κιλό ανά εβδομάδα ή τα 5 κιλά στο διάστημα ενός μήνα.
Γιατί στρεφόμαστε σε τέτοιου τύπου Δίαιτες;
Παρά τα ερευνητικά δεδομένα ότι οι FAD δίαιτες δεν αποτελούν υγιές μέσο απώλειας βάρους, αυτές παραμένουν δημοφιλείς. Οι άνθρωποι που καταφεύγουν σε σχήματα διατροφής και δίαιτες που αποβλέπουν σε μια ταχεία απώλεια βάρους, συνήθως δεν βλέπουν την συνολική εικόνα.
Στον αντίποδα μιας γρήγορης απώλειας βάρους, πέραν φυσικά του αρνητικού ισοζυγίου ενέργειας (οι προσλαμβάνουσες θερμίδες είναι λιγότερες από τις καταναλισκόμενες) συχνά συνυπάρχουν αποκλεισμοί ολόκληρων ομάδων τροφίμων, στη θέση μιας ισορροπημένης & πλήρους διατροφής δίαιτας, καθώς ο κύριος γνώμονας είναι η μεγάλη απώλεια βάρους. Τέτοιου τύπου δίαιτες τείνουν να απευθύνονται περισσότερο στη ματαιοδοξία των ανθρώπων παρά στην επιθυμία τους να παραμείνουν υγιείς. Η έμφαση δίνεται στους πόντους και τα κιλά, όχι στη μείωση του κινδύνου για σακχαρώδη διαβήτη ή καρδιαγγειακής νόσου ή βελτίωση της υγείας. Το σωματικό βάρος, όμως, είναι το αποτέλεσμα όλων των επιλογών μας, διατροφικών και τρόπου ζωής.
Ποια τα πιθανά προβλήματα;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αν χάσουμε βάρος, ολόκληρη η ζωή μας θα βελτιωθεί και αυτό είναι συχνά το μήνυμα του μάρκετινγκ πίσω από τις FAD δίαιτες. Αποτελούν μια πολύ απλουστευμένη οπτική. Κάθε φορά που ένα μήνυμα είναι υπεραπλουστευμένο και ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, μάλλον είναι. Η πραγματικότητα είναι ότι οι δίαιτες αυτές, επιστημονικά τεκμηριωμένα, δεν υπερτερούν μιας ισορροπημένης υγιεινής διατροφής. Πιο συγκεκριμένα, τα πιθανά προβλήματα που προκύπτουν είναι:

- Αυξημένη κατανάλωση πυκνών θερμιδικά τροφίμων. Έρευνες δείχνουν ότι η πρόσληψη λιγότερων θερμίδων μέσω τέτοιων διαιτών μπορεί να οδηγήσει σε ορμονική ανισορροπία, η οποία διεγείρει το αίσθημα της όρεξης & αυξάνει την επιθυμία για πυκνά θερμιδικά τρόφιμα - διαιτολογικά, αυτό ερμηνεύεται ως τροφή κακής ποιότητας/ επεξεργασμένα, υψηλά σε σάκχαρα και λίπη, με χαμηλή θρεπτική αξία.

- Μη ισορροπημένη διατροφή και συμπτώματα. Ορισμένες FAD δίαιτες αποκλείουν ολόκληρες ομάδες τροφίμων -όπως το σιτάρι, η γλουτένη ή τα γαλακτοκομικά - που περιέχουν θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την υγεία. Ακολουθώντας μια τέτοια δίαιτα, χάνεται η προστατευτική επίδραση στην υγεία που παρέχει ένα ισορροπημένο διατροφικό πρότυπο. Παράλληλα, δίαιτες όπως η Keto (σχήμα με πολύ χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων και υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και πρωτεΐνη) μπορούν να οδηγήσουν σε χαμηλή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών - καθώς περιέχουν εκ φύσεως σάκχαρα και υδατάνθρακες. Αποκλείοντας από την καθημερινή διατροφή φρούτα & λαχανικά, αποκλείονται ταυτόχρονα και τα πολυάριθμα οφέλη τους για την υγεία - όπως οι φυτικές ίνες και σημαντικές βιταμίνες - γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο ανεπάρκειας θρεπτικών συστατικών. Οι ανεπάρκειες οδηγούν σε συμπτώματα που διαβαθμίζονται από πονοκέφαλο έως δυσκοιλιότητα, υπερβάλλον αίσθημα κόπωσης και αδυναμία, με άμεση επίδραση στην καθημερινότητα και τη ζωή.

 
central pharmacy leaf icon
central pharmacy leaf icon right
Point System
Το Central επιβραβεύει τις αγορές σας!

Track you order icon
Track your order

Ενημερωθείτε άμεσα και απλά για την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε πραγματικό χρόνο!