Espa - 2014-2020
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 29€ με Box Now

Ελάχιστο ποσό παραγγελίας με 'Αποστολή με Courier' 9,90

Αναζήτηση

Ημικρανία πριν την Περίοδο – Τι Χρειάζεται να Γνωρίζετε

Ημικρανία πριν την Περίοδο – Τι Χρειάζεται να Γνωρίζετε

Πολλές γυναίκες ταλαιπωρούνται από επεισόδια ημικρανίας πριν την περίοδο.

Πρόκειται για τη λεγόμενη εμμηνορροϊκή ημικρανία που συνδέεται με την έμμηνη ρύση.

Η ημικρανία που εξετάζεται εδώ περιγράφει επεισόδια που προκαλούνται εξαιτίας ορμονικών διακυμάνσεων.

Υπάρχουν δύο είδη αυτής της ημικρανίας.

Η πρώτη αφορά τις γυναίκες που έχουν μόνο επεισόδια κατά τη διάρκεια της περιόδου, ενώ η δεύτερη έχει σχέση με την εμμηνόρροια, δηλαδή τα επεισόδια ημικρανίας συχνά συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρήσης, αλλά όχι πάντα, απλά η περίοδος είναι ένας από τους διάφορους παράγοντες που την προκαλούν.

Η εμμηνορροϊκή ημικρανία μπορεί επίσης να προκύψει από ορμονικές αλλαγές κατά την περιεμμηνόπαυση, την εγκυμοσύνη ή κατά την περίοδο λήψης αντισυλληπτικών.


Συμπτώματα


Ο παλλόμενος πόνος που προκαλεί η ημικρανία στη μία πλευρά του κεφαλιού τείνει να είναι το κύριο σύμπτωμα της ημικρανίας, ενώ μπορεί να συνοδεύεται και από ναυτία, εμετό, ευαισθησία στο φως, τον ήχο ή και στα δύο και οπτικοακουστικές διαταραχές πριν από τα άλλα συμπτώματα.

Οι γυναίκες με αυτού του τύπου την ημικρανία συχνά παρουσιάζουν αυτά τα επεισόδια κατά τη διάρκεια της περιόδου τους ή λίγο πριν ή ακόμα και μετά από αυτήν.

Η ημικρανία που προκαλείται από αυτές τις ορμονικές αλλαγές μπορεί να είναι πιο συχνή ή σοβαρή ή δύσκολο να αντιμετωπιστεί.


Αιτίες


Δεν είναι απολύτως σαφές το τι μπορεί να προκαλεί την ημικρανία.

Οι χημικές ουσίες που εκκρίνονται στον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο στα αιμοφόρα αγγεία.

Αν αυτό ερεθίσει τα νεύρα που βρίσκονται κοντά στο κεφάλι, μπορεί να προκληθούν νευρολογικές αλλαγές και πόνος.

Δύο είναι οι πιθανοί τρόποι με τους οποίους οι γυναικείες ορμόνες μπορούν να επηρεάσουν την ημικρανία και αφορούν τα οιστρογόνα και τις προσταγλανδίνες.

Τα επίπεδα των οιστρογόνων πέφτουν λίγο πριν από την περίοδο, κατά τη διάρκεια της περιεμμηνόπαυσης ή όταν μια γυναίκα σταματά να παίρνει ένα φάρμακο που περιέχει οιστρογόνα.

Τα οιστρογόνα μπορούν να επηρεάσουν την αίσθηση του πόνου, κάτι στο οποίο οφείλεται και η πρόκληση επεισοδίων ημικρανίας.

Οι προσταγλανδίνες είναι χημικές ουσίες που είναι υπεύθυνες για την αύξηση των επιπέδων φλεγμονής και το σώμα τις απελευθερώνει πριν από την περίοδο.

Άλλοι παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας είναι γενετικοί ή άλλες συνθήκες υγείας που προκαλούν φλεγμονή ή προκαλούν με κάποιον άλλο τρόπο ημικρανία.

Σε κάποιες γυναίκες που ταλαιπωρούνται από αυτού του τύπου την ημικρανία, η περίοδος μπορεί να είναι απλώς η αφορμή, ενώ σε άλλες μπορεί να υπάρχουν περισσότερες αιτίες πέρα από τις ορμονικές αλλαγές, όπως ορισμένα τρόφιμα, αλκοολούχα ποτά ή όσα περιέχουν καφεΐνη, το δυνατό φως και οι έντονες μυρωδιές, η έλλειψη ύπνου ή η απόλυτη αϋπνία, το άγχος, η υπνική άπνοια, οι αλλαγές του καιρού.

Ένας μεμονωμένος παράγοντας μπορεί να μην προκαλέσει επεισόδιο ημικρανίας, αλλά ένας συνδυασμός παραγόντων μπορεί να το κάνει.

Επίσης, μια γυναίκα μπορεί να είναι πιο ευαίσθητη πριν ή κατά τη διάρκεια της περιόδου της σε αυτούς τους παράγοντες.


Αντιμετώπιση


Η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να αποτρέψει την επιδείνωση των συμπτωμάτων, γι’ αυτό είναι καλύτερα να λαμβάνεται προληπτικά.

Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη είναι καλές επιλογές, εκτός κι αν ο γιατρός χορηγήσει κάποιο άλλο πιο εξειδικευμένο φάρμακο.

Εκτός από τα φάρμακα, η ημικρανία μπορεί να αντιμετωπιστεί με ξεκούραση και ύπνο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο χωρίς θόρυβο.

 

central pharmacy leaf icon
central pharmacy leaf icon right
Point System
Το Central επιβραβεύει τις αγορές σας!

Track you order icon
Track your order

Ενημερωθείτε άμεσα και απλά για την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε πραγματικό χρόνο!