Espa - 2014-2020
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 29€ με Box Now

Ελάχιστο ποσό παραγγελίας με 'Αποστολή με Courier' 9,90

Αναζήτηση

Κουβέρτες βαρύτητας: Ο νέος τρόπος για να αντιμετωπίσετε το στρες, την κατάθλιψη, τους πόνους και να κοιμηθείτε καλύτερα

Κουβέρτες βαρύτητας: Ο νέος τρόπος για να αντιμετωπίσετε το στρες, την κατάθλιψη, τους πόνους και να κοιμηθείτε καλύτερα
Η έρευνα δείχνει ότι οι κουβέρτες βαρύτητας μπορεί να ωφελήσουν άτομα με άγχος, αυτισμό και αϋπνία, μεταξύ άλλων παθήσεων.
Για πολλούς ανθρώπους, οι κουβέρτες βαρύτητας έχουν γίνει μέρος ρουτίνας της ανακούφισης από το στρες και των υγιεινών συνηθειών ύπνου, και υπάρχουν αρκετοί λόγοι που συνέβη αυτό.

Τι είναι μια κουβέρτα βαρύτητας;
Οι κουβέρτες βαρύτητας είναι θεραπευτικές κουβέρτες που ζυγίζουν μεταξύ 5 και 30 κιλών. Η πίεση από το επιπλέον βάρος μιμείται μια θεραπευτική τεχνική που ονομάζεται διέγερση βαθιάς πίεσης ή θεραπεία πίεσης.

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση μιας κουβέρτας βαρύτητας;
Η θεραπευτική αυτή μέθοδος χρησιμοποιεί την πίεση για να χαλαρώσει το νευρικό σύστημα. Ουσιαστικά μιμείται την εμπειρία του να σε κρατάνε ή να σε αγκαλιάζουν. Αυτή η πρακτική μπορεί να βοηθήσει στα εξής:

Προσφέρει ανακούφιση στην αίσθηση του πόνου
Μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του άγχους
Προσφέρει βελτίωση της ποιότητας του ύπνου
Ανακουφίσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης

Ποιος μπορεί να ωφεληθεί από μια κουβέρτα βαρύτητας;
Οι ερευνητές μελέτησαν την αποτελεσματικότητα των κουβερτών στην ανακούφιση των σωματικών και συναισθηματικών συμπτωμάτων. Αν και χρειάζεται περισσότερη έρευνα, τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής έχουν δείξει ότι μπορεί να υπάρχουν οφέλη για μια σειρά από παθήσεις:

1. Περιπτώσεις άγχους
Μία από τις κύριες χρήσεις μιας κουβέρτας βαρύτητας είναι για τη θεραπεία του άγχους. Η διέγερση βαθιάς πίεσης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υπερέντασης που είναι υπεύθυνη για πολλά από τα σωματικά συμπτώματα του άγχους, όπως ο αυξημένος καρδιακός ρυθμός.

2. Σε περιπτώσεις αυτισμού
Ένα από τα χαρακτηριστικά του αυτισμού, ειδικά στα παιδιά, είναι η δυσκολία στον ύπνο. Μια μικρή ερευνητική μελέτη του 2017 βρήκε ότι υπήρχαν θετικά οφέλη από τη θεραπεία βαθιάς πίεσης (όπως το μασάζ ή πιεσοθεραπεία) σε ορισμένα αυτιστικά άτομα.

3. Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)
Υπάρχουν πολύ λίγες μελέτες που εξετάζουν τη χρήση αυτών των κουβερτών για τη ΔΕΠΥ, ωστόσο, μια μελέτη του 2014 διεξήχθη χρησιμοποιώντας γιλέκα βαρύτητας. Σε αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα γιλέκα έχουν χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία της ΔΕΠΥ για τη βελτίωση της προσοχής και τη μείωση της υπερκινητικότητας.
Η μελέτη απέφερε θετικά αποτελέσματα για τους συμμετέχοντες που χρησιμοποίησαν το γιλέκο κατά τη διάρκεια μιας συνεχούς δοκιμής απόδοσης. Αυτοί οι συμμετέχοντες παρουσίασαν μειωμένη τάση στο να παραιτηθούν από την εργασία τους, να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και να ανησυχούν υπερβολικά.

4. Αν έχετε αϋπνία και διαταραχές ύπνου
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές ύπνου. Οι κουβέρτες βαρύτητας μπορούν να βοηθήσουν με μερικούς απλούς τρόπους. Η πρόσθετη πίεση μπορεί να βοηθήσει μειώνοντας τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή σας. Αυτό μπορεί να διευκολύνει τη χαλάρωση πριν μπείτε στο κρεβάτι για να κοιμηθείτε.

5. Οστεοαρθρίτιδα
Δεν υπάρχουν ερευνητικές μελέτες σχετικά με τη χρήση κουβερτών για την οστεοαρθρίτιδα. Ωστόσο, μια έρευνα στο πλαίσιο της οποίας εφαρμόσθηκε θεραπεία μασάζ μπορεί να δείχνει κάποια σχέση.
Σε αυτή τη μικρή μελέτη, 18 συμμετέχοντες με οστεοαρθρίτιδα έλαβαν θεραπεία μασάζ σε ένα από τα γόνατά τους για οκτώ εβδομάδες. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη σημείωσαν ότι η θεραπεία μασάζ βοήθησε στη μείωση του πόνου στο γόνατο και βελτίωσε την ποιότητα ζωής τους.

6. Χρόνιος πόνος
Ο χρόνιος πόνος είναι μια δύσκολη κατάσταση. Όμως, οι άνθρωποι που ζουν με χρόνιο πόνο μπορεί να βρουν ανακούφιση με τη χρήση κουβερτών βαρύτητας.
Μια μελέτη του 2021 που έγινε από ερευνητές στο UC San Diego βρήκε ότι οι κουβέρτες μείωσαν την αίσθηση του χρόνιου πόνου. Ενενήντα τέσσερις συμμετέχοντες με χρόνιο πόνο χρησιμοποίησαν είτε ελαφριά είτε κουβέρτα βαρύτητας για μία εβδομάδα. Όσοι συμμετείχαν στην ομάδα της κουβέρτας βαρύτητας βρήκαν ανακούφιση, ιδιαίτερα αν ζούσαν επίσης με άγχος. Ωστόσο, οι κουβέρτες δεν μείωσαν τα επίπεδα της έντασης του πόνου.

Πηγή: oloygeia.gr
central pharmacy leaf icon
central pharmacy leaf icon right
Point System
Το Central επιβραβεύει τις αγορές σας!

Track you order icon
Track your order

Ενημερωθείτε άμεσα και απλά για την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε πραγματικό χρόνο!