Espa - 2014-2020
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 29€ με Box Now

Ελάχιστο ποσό παραγγελίας με 'Αποστολή με Courier' 9,90

Αναζήτηση

Λάθος διάγνωση στο 23% των ασθενών – Το 17% με μόνιμη βλάβη

Λάθος διάγνωση στο 23% των ασθενών – Το 17% με μόνιμη βλάβη
Τα λάθη στη διάγνωση μπορεί να οδηγήσουν νοσηλευόμενους ασθενείς στην εντατική ή και στο θάνατο – αιτία τα λάθος τεστ και η ερμηνεία τους

Λάθος διάγνωση δεν είναι μόνο η αδυναμία να εντοπιστεί ο λόγος που ο ασθενής έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά και να ενημερωθεί κατάλληλα και ο ασθενής για την ασθένειά του.

Οι κυριότεροι παράγοντες που συμβάλλουν στα διαγνωστικά λάθη είναι:
τα πολύπλοκα συστήματα υγείας,
ο λίγος χρόνος που έχουν οι γιατροί να κάνουν μια πλήρη διάγνωση και
οι διαφορετικές εργασιακές κουλτούρες που εμποδίζουν τη βελτίωση στην απόδοση της διάγνωσης.

Οι λάθος διαγνώσεις είναι ανεπιθύμητες εδώ και καιρό -ιδίως για τους νοσηλευόμενους ασθενείς- καθώς συμβάλλουν στη μεταφορά σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), στην πρόκληση θανάτου ή και τα δυο.

Άλλες μελέτες έχουν εντοπίσει ιατρικά λάθη σε 10 από 1000 περίπου ανεπιθύμητα γεγονότα χωρίς να εξετάζουν τις διαγνωστικές διαδικασίες ή διαγνωστικά λάθη σε νοσηλευόμενους ασθενείς τα οποία όμως αντιμετωπίζουν περιορισμούς λόγω διαφόρων υποκειμένων νοσημάτων που οδηγούν σε επανεξέταση των ασθενών, υιοθετώντας πρόσθετες διαδικασίες διερεύνησης.

Διερευνώντας τα αρχεία 2428 ασθενών, διαπιστώθηκε λάθος ή καθυστερημένη διάγνωση στο 23% των ασθενών, με το 17% αυτών των σφαλμάτων να προκαλούν προσωρινή ή μόνιμη βλάβη στους ασθενείς. Τα προβλήματα που υπέβοσκαν στη διαγνωστική διαδικασία με τη μεγαλύτερη επίπτωση στα διαγνωστικά σφάλματα, και στα οποία πρέπει να υπάρξει εστίαση για βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών, ήταν λάθη στα τεστ και στην κλινική αξιολόγηση.

Η αναδρομική μελέτη διεξήχθη σε 29 ακαδημαϊκά ιατρικά κέντρα στις ΗΠΑ σε τυχαίο δείγμα ενηλίκων που νοσηλεύτηκαν με γενικές παθήσεις και μεταφέρθηκαν σε ΜΕΘ, πέθαναν ή και τα δύο, από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Κάθε αρχείο εξετάστηκε από 2 εκπαιδευμένους κλινικούς ιατρούς για να προσδιοριστεί εάν συνέβη διαγνωστικό σφάλμα (δηλαδή η διάγνωση δεν ήταν σωστή ή καθυστερημένη), να εντοπιστούν τα λάθη της διαδικασίας διάγνωσης και να ταξινομηθούν οι βλάβες που προκλήθηκαν.

Λάθος διάγνωση έγινε σε 550 ασθενείς, δηλαδή το 23% αυτών.

Τα λάθη αυτά συνέβαλαν σε προσωρινή ή μόνιμη βλάβη ή και θάνατο σε 436 ασθενείς, δηλαδή το 17,8% του συνόλου των ασθενών που εξετάστηκαν ή το 79,2% των ασθενών που υπέστησαν τη λάθος διάγνωση.

Από τους 1863 ασθενείς της ομάδας, οι οποίοι τελικά πέθαναν, το διαγνωστικό λάθος κρίθηκε ότι συνέβαλε στον θάνατο σε 121 ασθενείς ή το 6,6% του συνόλου των θανόντων.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι τα προβλήματα με την επιλογή και την ερμηνεία των τεστ και τις διαδικασίες αξιολόγησης της πάθησης από τον κλινικό γιατρό αποτελούν τομείς υψηλής προτεραιότητας για προσπάθειες βελτίωσης.

ΠΗΓΗ: IN.GR
central pharmacy leaf icon
central pharmacy leaf icon right
Point System
Το Central επιβραβεύει τις αγορές σας!

Track you order icon
Track your order

Ενημερωθείτε άμεσα και απλά για την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε πραγματικό χρόνο!