Espa - 2014-2020
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 29€ με Box Now

Ελάχιστο ποσό παραγγελίας με 'Αποστολή με Courier' 9,90

Αναζήτηση

Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας: Ένα όμορφο χαμόγελο είναι υγεία

Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας: Ένα όμορφο χαμόγελο είναι υγεία

Όταν η υγεία και η αισθητική, αποτυπώνονται σε ένα χαμόγελο!

Η παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας που τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου, αποτελεί μία καλή αφορμή, για να μας υπενθυμίσει, να φροντίζουμε τα δόντια μας!

Γιατί είναι γεγονός αδιαμφησβήτητο, ότι μία καλή στοματική υγεία, αποτελεί βασικό εχέγγυο για μία καλή υγεία γενικότερα.

Το πρώτο και βασικό μας μέλημα είναι η καθημερινή φροντίδα των δοντιών και των ούλων μας, καθώς και οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρό μας. Επισκέψεις, οι οποίες πρέπει να γίνονται κατ’ αρχάς για προληπτικούς λόγους, ωστόσο ο επαγγελματίας αυτός υγείας, θα αποφανθεί για το πότε χρειάζεται ένα στόμα μία πιο ενδελεχή φροντίδα, λεύκανση, εμφυτεύματα, σιδεράκια και άλλες οδοντιατρικές πράξεις.

Και φυσικά καθώς οι καλές συνήθειες κτίζονται από μικρή ηλικία, είναι σημαντικό, να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά, να φροντίζουν από νωρίς τα δοντάκια τους.

Αλλά ας δούμε τα πράγματα πιο αναλυτικά.

Εν αρχή λοιπόν ην η κατάλληλη οδοντόπαστα. Άλλη οδοντόπαστα χρειάζεται το παιδί, άλλη ο ενήλικας, άλλη η έγκυος και άλλη ένας άνθρωπος που ακολουθεί ομοιοπαθητική, ή έχει προβλήματα ξηροστομίας, κακοσμίας, σακχαρώδη διαβήτη κλπ. Βεβαίως υπάρχουν και οι άνθρωποι που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο χαμόγελο και αυτοί σίγουρα θα προτιμήσουν μία λευκαντική οδοντόπαστα με ψήγματα χρυσού, ή μία black dental care οδοντόπαστα με ασφαλείς λευκαντικούς παράγοντες.

Το αμέσως επόμενο βήμα, είναι ένα καλό φθοριούχο στοματικό διάλυμα χωρίς οινόπνευμα, που θα ολοκληρώσει τον σωστό καθαρισμό.

Εκτός όμως από την κατάλληλη οδοντόπαστα, οφείλουμε όλοι να είμαστε προσεκτικοί και στην επιλογή της οδοντόβουρτσας, η οποία όχι μόνο πρέπει να καθαρίζει σωστά και αποτελεσματικά τα δόντια και τα ούλα μας, αλλά πρέπει να διαθέτει και το λειτουργικό εκείνο σχήμα, το οποίο θα μας διευκολύνει στο σωστό βούρτσισμα. Στο φαρμακείο θα βρούμε ειδικές εργονομικές οδοντόβουρτσες, με την υπογραφή της ελληνικής και αξιόπιστης φαρμακοβιομηχανίας InterMed, οι οποίες εξασφαλίζουν σταθερό κράτημα και βέλτιστα αποτελέσματα βουρτσίσματος, με στρογγυλεμένες άκρες που προστατεύουν τα δόντια και τα ούλα.

Τα μεσοδόντια βουρτσάκια, το νήμα αλλά και ο καθαριστής της γλώσσας, αποτελούν σημαντικά εργαλεία για έναν πιο ολοκληρωμένο και γιατί όχι; επαγγελματικό καθαρισμό.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα με τα ούλα μας όπως ερεθισμοί και άλλες κακώσεις, τότε σίγουρα θα χρειαστούμε ένα τζελ με χλωρεξιδίνη 0.20% με μακράς διάρκειας παραμονή και δράση. Η γέλη αυτή, είναι ιδανική για τις εντοπισμένες κακώσεις της στοματικής κοιλότητας, την αποτελεσματική προστασία από τη μικροβιακής πλάκας και την τοπική ανακούφιση και προστασία από ερεθισμούς. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη γέλη στην πάσχουσα περιοχή, δύο με τρεις φορές την ημέρα, απευθείας με το ειδικό ρύγχος του σωληνάριου, είτε με μια μπατονέτα, είτε με ένα μεσοδόντιο βουρτσάκι ή με μια μαλακή οδοντόβουρτσα.

Τη δύναμη της χλωρεξιδίνης μπορούμε να την αξιοποιήσουμε επίσης και μέσα από μία οδοντόπαστα αλλά και ένα φθοριούχο διάλυμα, σκευάσματα που θα ενισχύσουν τόσο τα δόντια όσο και τα ούλα, προστατεύοντας από την ουλοοδοντική πλάκα και προσφέροντας ενδυνάμωση και σύσφιξη στα ούλα, χάρη στα βότανα που περιέχουν.

Ένα όμορφο χαμόγελο αποτελεί σημαντικό στοιχείο της αισθητικής των ανθρώπων, ενώ υπογραμμίζει παράλληλα την καλή υγεία και το τελευταίο, έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία!

Πηγή: intermed.com.gr

central pharmacy leaf icon
central pharmacy leaf icon right
Point System
Το Central επιβραβεύει τις αγορές σας!

Track you order icon
Track your order

Ενημερωθείτε άμεσα και απλά για την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε πραγματικό χρόνο!