Espa - 2014-2020
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 29€ με Box Now

Ελάχιστο ποσό παραγγελίας με 'Αποστολή με Courier' 9,90

Αναζήτηση

Περιεμμηνόπαυση: Τα συμπτώματα που ίσως δεν αναγνωρίζετε – 4 τρόποι να τα αντιμετωπίσετε

Περιεμμηνόπαυση: Τα συμπτώματα που ίσως δεν αναγνωρίζετε – 4 τρόποι να τα αντιμετωπίσετε
Η εμμηνόπαυση αναφέρεται συχνά ως η μεγάλη «αλλαγή της ζωής», αλλά δεν είναι κάτι που συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Η διαδικασία μετάβασης στην εμμηνόπαυση, που ονομάζεται περιεμμηνόπαυση, ξεκινά σταδιακά με συμπτώματα που εμφανίζονται χρόνια πριν από τον τελευταίο εμμηνορροϊκό κύκλο.

Για μερικούς ανθρώπους, τα συμπτώματα που σχετίζονται με τις ορμόνες, όπως η ακανόνιστη περίοδος, οι αλλαγές στη διάθεση και οι εξάψεις, μπορεί να κάνουν έντονη την παρουσία τους, ενώ άλλοι μπορεί να είναι ήδη στην εμμηνόπαυση και να μην το συνειδητοποιούν καν.

Αυτό συμβαίνει επειδή η περιεμμηνόπαυση εκδηλώνεται διαφορετικά σε κάθε γυναίκα.

Τι συμβαίνει κατά την περιεμμηνόπαυση;
Κατά την περιεμμηνόπαυση, οι ωοθήκες επιβραδύνουν την παραγωγή οιστρογόνων και δεν απελευθερώνουν τόσα ωάρια, καθώς σιγά σιγά χάνετε την ικανότητα να μείνετε έγκυος. Αυτές οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά από συμπτώματα σωματικής και ψυχικής υγείας καθώς το σώμα προσπαθεί να προσαρμοστεί σε αυτή τη νέα κατάσταση.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Τα συμπτώματα του καθενός μπορεί να είναι διαφορετικά, αλλά ένα από τα πιο ενδεικτικά σημάδια ότι εισέρχεστε στην εμμηνόπαυση είναι οι ακανόνιστοι εμμηνορροϊκοί κύκλοι. Δεδομένου ότι τα επίπεδα των οιστρογόνων αυξάνονται και πέφτουν σε ανομοιόμορφα επίπεδα, αυτό έχει ως αποτέλεσμα μικρότερες και μεγαλύτερες περιόδους. Και ενώ μπορεί να υπάρχουν μήνες όπου ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος παραλείπεται εντελώς, εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα να μείνετε έγκυος κατά την περιεμμηνόπαυση.

Εξάψεις και νυχτερινές εφιδρώσεις.
Τα περισσότερα συμπτώματα περιεμμηνόπαυσης μοιάζουν με αυτά που βιώνουν οι γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση. Οι γυναίκες συχνά αναφέρουν εξάψεις που έρχονται από τους ώμους και πάνω. Ρίγη και νυχτερινές εφιδρώσεις που είναι αρκετά βαριές για να μουλιάσουν τις πιτζάμες και τις κουβέρτες σας συχνά συνοδεύουν τις εξάψεις.

Ανεξήγητη αύξηση βάρους.
Η περιεμμηνόπαυση είναι μια περίοδος που οι γυναίκες αρχίζουν να μετακινούνται από μια φιγούρα σε σχήμα αχλαδιού σε σχήμα μήλου. Οι περισσότερες γυναίκες που περνούν στην εμμηνόπαυση παίρνουν περίπου 2-4 κιλά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα οιστρογόνα βοηθούν στη ρύθμιση της μεταβολικής υγείας, οπότε όταν επιβραδύνεται, μειώνεται και ο μεταβολισμό. Οι υπερβολικές θερμίδες που δεν υποβάλλονται σε επεξεργασία είναι πιο πιθανό να αποθηκευτούν ως λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Έμμεσα, οι γυναίκες μπορεί να παρουσιάσουν αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επειδή έχουν λίγη ενέργεια για άσκηση. Η πτώση των οιστρογόνων προκαλεί μια ορμονική ανισορροπία που καταλήγει να επηρεάζει τα επινεφρίδια και τις ορμόνες που παράγουν τον θυρεοειδή, οι οποίες ρυθμίζουν την ενέργεια.

Σεξουαλικές αλλαγές.
Οι διακυμάνσεις στη σεξουαλική συμπεριφορά είναι ένα άλλο σημάδι της περιεμμηνόπαυσης. Τα οιστρογόνα χρειάζονται για να διατηρείται ο κόλπος σας λιπασμένος. Με την πτώση των επιπέδων του, υπάρχει λιγότερη ροή αίματος στον κόλπο με αποτέλεσμα κολπική ξηρότητα και δυνητικά επώδυνο σεξ. Εκτός από τον πόνο, η περιεμμηνόπαυση μπορεί να διαταράξει τη σεξουαλική σας ορμή. Τα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων μπορεί να μειώσουν την επιθυμία για σεξ και να κάνουν πιο δύσκολη τη σεξουαλική διέγερση. Η ακούσια αύξηση βάρους και η δυσκολία στον ύπνο μπορεί επίσης να αμβλύνουν την επιθυμία για σεξουαλική επαφή εάν οι άνθρωποι αισθάνονται ιδιαίτερα κουρασμένοι ή ανησυχούν για την εικόνα του σώματός τους.

Εγκεφαλική ομίχλη.
Μπορεί να έχετε πρόβλημα με την καθαρή σκέψη, τη συγκέντρωση και προβλήματα μνήμης. Αυτό είναι φυσιολογικό. Η ασαφής αίσθηση είναι το αποτέλεσμα ορμονικών αλλαγών και των επιπτώσεων της στέρησης ύπνου, ένας άλλος δείκτης της περιεμμηνόπαυσης.

4 βήματα για να μειώσετε τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και της περιεμμηνόπαυσης

Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε από την άποψη της διατροφής και του τρόπου ζωής για να μειώσετε τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Αυτά είναι μερικά σημεία για να ξεκινήσετε:

1. Κοιμηθείτε 7 με 8 ώρες
Ο τακτικός ύπνος μπορεί να βοηθήσει με την ομίχλη του εγκεφάλου που βιώνουν οι γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση. Η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης μέσω ορμονοθεραπείας ή άλλων θεραπειών μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε έναν καλό ύπνο. Η τήρηση ενός κανονικού προγράμματος ύπνου και η μη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών 30 λεπτά πριν τον ύπνο μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητες για ύπνο.

2. Μειώστε την κατανάλωση καφέ και αναψυκτικών
Υπάρχει έρευνα που συνέδεσε την καφεΐνη με την επιδείνωση των αγγειοκινητικών συμπτωμάτων. Αυτό περιλαμβάνει πιο έντονες εξάψεις και νυχτερινές εφιδρώσεις. Η καφεΐνη διεγείρει επίσης το σώμα και δυσκολεύει τον ύπνο.

3. Σωστή διατροφή
Η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε φυτικές ίνες μπορεί να ενισχύσει έναν υγιή μεταβολισμό και ενδεχομένως να αποτρέψει την αύξηση βάρους που συμβαίνει συχνά κατά την εμμηνόπαυση. Δεδομένου ότι τα οστά γίνονται πιο αδύναμα κατά την εμμηνόπαυση, οι γυναίκες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προσθέσουν περισσότερα τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο, όπως γαλακτοκομικά προϊόντα, αμύγδαλα και φυλλώδη λαχανικά.

4. Ασκηθείτε
Η διατήρηση της φόρμας είναι απαραίτητη όταν περνάτε την εμμηνόπαυση. Οι αερόβιες δραστηριότητες, όπως ένας γρήγορος περίπατος, η ποδηλασία ή ο χορός μπορούν να κάψουν το σωματικό λίπος. Η προσθήκη προπόνησης ενδυνάμωσης δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα θα βοηθήσει περαιτέρω να ανανεώσετε το μεταβολισμό σας μαζί με την ενδυνάμωση των οστών και των μυών για να αποφύγετε σοβαρούς τραυματισμούς από πτώσεις. Η άσκηση μπορεί επίσης να σας κουράσει αρκετά ώστε να αποκοιμηθείτε τη νύχτα.

Πηγή: oloygeia.gr
central pharmacy leaf icon
central pharmacy leaf icon right
Point System
Το Central επιβραβεύει τις αγορές σας!

Track you order icon
Track your order

Ενημερωθείτε άμεσα και απλά για την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε πραγματικό χρόνο!