Espa - 2014-2020
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 29€ με Box Now

Ελάχιστο ποσό παραγγελίας με 'Αποστολή με Courier' 9,90

Αναζήτηση

Πόσο ύπνο χρειάζεσαι πραγματικά;

Πόσο ύπνο χρειάζεσαι πραγματικά;
Πόσο ύπνο χρειάζεσαι πραγματικά;

Κατά μέσο όρο, πόσες ώρες κοιμάστε κάθε βράδυ; Για τους περισσότερους υγιείς ενήλικες, οι οδηγίες προτείνουν τουλάχιστον επτά ώρες ύπνου.

Αλλά αυτή είναι γενική σύσταση και όχι αυστηρός κανόνας. «Μερικοί άνθρωποι χρειάζονται λιγότερες από επτά ώρες, ενώ άλλοι μπορεί να χρειαστούν περισσότερες», λέει ο Eric Zhou με το Τμήμα Ιατρικής Ύπνου στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

«Αντί να εστιάζουμε αποκλειστικά στον αριθμό των ωρών που κοιμόμαστε τη νύχτα, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και την ποιότητα του ύπνου μας», λέει ο Zhou.
Ποιότητα ύπνου σημαίνει πόσο καλά κοιμάστε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κοιμήθηκες κατευθείαν; Ή είχατε περιόδους που ξυπνούσατε; Αν ναι, σας πήρε πολύ χρόνο για να κοιμηθείτε; Πώς ένιωσες όταν ξύπνησες;
Η ποιότητα του ύπνου είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική υγεία μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα με κακή ποιότητα ύπνου διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και προβλήματα ψυχικής υγείας όπως το άγχος και η κατάθλιψη.

Και δεν είναι μόνο αυτό. «Ο κακός ύπνος μπορεί επίσης να αυξήσει την κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας και να κάνει πιο δύσκολη την απόλαυση της ζωής», λέει ο Zhou.

Η παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου, μειώνεται σταδιακά με την ηλικία. «Ως αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών, όταν μεγαλώνουμε μπορεί να αρχίσουμε να ξυπνάμε νωρίτερα από ό,τι όταν ήμασταν νεότεροι ή να ξυπνάμε πιο συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας», λέει ο Zhou.

Εάν κάνετε όλα τα σωστά πράγματα για τον ύπνο σας, αλλά εξακολουθείτε να μην αισθάνεστε ξεκούραστοι όταν ξυπνάτε, μιλήστε με το γιατρό σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποκλείσετε μια διαταραχή ύπνου όπως η άπνοια ύπνου ή άλλο πρόβλημα υγείας που μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο, όπως παλινδρόμηση οξέος ή υψηλή αρτηριακή πίεση.


ΠΗΓΗ: HARVARD MEDICAL SCHOOL HEALTH PUBLISHING
central pharmacy leaf icon
central pharmacy leaf icon right
Point System
Το Central επιβραβεύει τις αγορές σας!

Track you order icon
Track your order

Ενημερωθείτε άμεσα και απλά για την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε πραγματικό χρόνο!