Espa - 2014-2020
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 29€ με Box Now

Ελάχιστο ποσό παραγγελίας με 'Αποστολή με Courier' 9,90

Αναζήτηση

Τι είναι καλύτερο να πίνουν τα παιδιά στο πρωινό: Χυμό, γάλα ή νερό; Οι διαιτολόγοι απαντούν

Τι είναι καλύτερο να πίνουν τα παιδιά στο πρωινό: Χυμό, γάλα ή νερό; Οι διαιτολόγοι απαντούν
Ο χυμός έχει ζάχαρη, το γάλα έχει λίπος, τα αναψυκτικά έχουν τεχνητά γλυκαντικά. Ό,τι κι αν αποφασίσετε να δώσετε στα παιδιά σας για να πιούν στο πρωινό, βρίσκεστε μπροστά από ένα ναρκοπέδιο.
Επιπρόσθετα στη σύγχυση κάθε γονέα, μια νέα μελέτη έδειξε ότι ο χυμός φρούτων μπορεί να κάνει τα παιδιά να παχαίνουν λόγω της διπλάσιας ποσότητας ζάχαρης και των «υγρών θερμίδων». Το εύρημα έρχεται σε αντίθεση με αυτό που ίσως να πίστευαν πολλοί γονείς, ειδικά εκείνοι που υπέθεταν ότι ο χυμός ήταν μια υγιεινή εναλλακτική λύση με βιταμίνη C.

Οι διατροφολόγοι αναλύουν στη Daily Mail το σκεπτικό τους σχετικά με το τι πρέπει να πίνουν τα παιδιά στο πρωινό.

Τι ισχύει για τον χυμό φρούτων στο πρωινό τους
Ο Rob Hobson, διατροφολόγος και σύμβουλος της Healthspan, είπε ότι δεν θα συμβούλευε τους γονείς να βγάλουν τελείως το χυμό από το πρωινό γεύμα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να έχουν συνείδηση πόσο πίνουν τα παιδιά τους.

«Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα στο να δίνετε στο παιδί σας μια μικρή μερίδα χυμού φρούτων (150 ml) καθημερινά και καλύτερα να το σερβίρετε ως μέρος ενός υγιεινού πρωινού. Το ίδιο ισχύει και για τα smoothies αλλά δίνετε είτε το ένα είτε το άλλο», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ειδικό, ενώ ο χυμός μπορεί να προσθέσει θερμίδες σε μια δίαιτα, έχει επίσης άλλα οφέλη που λείπουν από τις υπόλοιπες εναλλακτικές.

Και ενώ ο ειδικός συνιστά να περιορίζεται ο χυμός φρούτων σε έναν την ημέρα, είπε ότι οι γονείς μπορούν πάντα να επιλέγουν και άλλα υγιεινά ροφήματα που σβήνουν τη δίψα.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συνιστούσα άλλα ποτά που ενυδατώνουν χωρίς πρόσθετα σάκχαρα. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε νερό με φυσικό άρωμα προσθέτοντας συστατικά όπως αγγούρι, κύβους ανανά, φράουλες και μέντα. Ένα ποτήρι γάλα είναι επίσης πολύ θρεπτικό για τα παιδιά και μπορεί να ενυδατώσει καθώς και να συμβάλει στην πρόσληψη ασβεστίου», σημείωσε.

Το γάλα καλύτερο και από τον χυμό
Η Bridget Benelam, διατροφολόγος στο British Nutrition Foundation, είπε ότι το νερό και το γάλα είναι οι καλύτερες επιλογές για τα παιδιά, ακόμη και από τον χυμό.

«Το νερό και το γάλα είναι οι καλύτερες επιλογές καθώς δεν περιέχουν ελεύθερα σάκχαρα. Οι χυμοί φρούτων και τα smoothies περιέχουν κάποιες βιταμίνες και μέταλλα, αλλά έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, επομένως η συμβουλή είναι να μην υπερβαίνει το ένα μικρό ποτήρι (150 ml) την ημέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε όμως ότι δεν είναι μόνο οι θερμίδες που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι γονείς, καθώς ο χυμός θα μπορούσε επίσης να βλάψει τη στοματική υγεία των παιδιών.

«Η ζάχαρη και η οξύτητα των χυμών μπορεί να βλάψουν τα δόντια εάν τα παιδιά τα καταναλώνουν συχνά, οπότε αν δίνετε στο παιδί χυμό φρούτων για πρωινό είναι καλύτερο να τον συνδυάζετε με ένα γεύμα για να περιορίσετε τυχόν επιπτώσεις στην οδοντική υγεία», είπε.

Τι να προσέχουν οι γονείς των παιδιών που πίνουν μόνο χυμό
Για ιδιαίτερα επιλεκτικά παιδιά που προτιμούν μόνο χυμό ή για γονείς που θέλουν να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη της βιταμίνης χωρίς να βλάπτει, η Δρ. Benelam συμβούλεψε να προσπαθήσουν να το αραιώσουν με νερό για να μειώσουν τη ζάχαρη και την οξύτητα.

Πηγή: oloygeia.gr
central pharmacy leaf icon
central pharmacy leaf icon right
Point System
Το Central επιβραβεύει τις αγορές σας!

Track you order icon
Track your order

Ενημερωθείτε άμεσα και απλά για την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε πραγματικό χρόνο!