Espa - 2014-2020
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 29€ με Box Now

Ελάχιστο ποσό παραγγελίας με 'Αποστολή με Courier' 9,90

Αναζήτηση

Το γρήγορο τεστ του 1 λεπτού αποκαλύπτει αν έχετε καλή ή κακή στάση του σώματος

Το γρήγορο τεστ του 1 λεπτού αποκαλύπτει αν έχετε καλή ή κακή στάση του σώματος
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν η στάση του σώματος μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας; Όταν σκεφτόμαστε να βελτιώσουμε την ευεξία μας, συνήθως στρεφόμαστε σε απτές λύσεις, όπως η βελτίωση της διατροφής ή η περισσότερη άσκηση.
Αλλά πόσο συχνά σκεφτόμαστε να αλλάξουμε τον τρόπο που καθόμαστε ή στεκόμαστε; Με περισσότερους από 2,8 εκατομμύρια ενήλικες που υποφέρουν από χρόνιο πόνο στην πλάτη μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό θα πρέπει πραγματικά να είναι στην κορυφή των αναζητήσεών μας.

Η κακή στάση του σώματος μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στην υγεία σας, ειδικά αν δεν αντιμετωπίζεται. Για να εξηγήσει τη σημασία της στάσης του σώματος για τη σωματική και ψυχική μας υγεία, η εργοθεραπεύτρια Julie Jennings αποκαλύπτει πώς μπορείτε να εντοπίσετε εάν έχετε κακή στάση του σώματος και τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Το τεστ του 1 λεπτού που δείχνει τη στάση του σώματός σας
Εάν δεν είστε σίγουροι για την ποιότητα της στάσης του σώματός σας, μπορείτε να ακολουθήσετε έναν απλό έλεγχο για να μάθετε αν θεωρείται «καλή» ή «κακή».

Ξεκινήστε με το να σταθείτε με το πίσω μέρος του κεφαλιού σας σε έναν τοίχο και τοποθετήστε τις φτέρνες σας σε απόσταση 15 εκατοστών από τον τοίχο, με τους γλουτούς και τους ώμους σας να αγγίζουν την επιφάνεια του τοίχου.

Εάν έχετε καλή στάση, το κενό μεταξύ τόσο του λαιμού όσο και της πλάτης σας θα πρέπει να απέχει λιγότερο από 5 εκατοστά από τον τοίχο. Μεγαλύτερο κενό υποδηλώνει κακή στάση του σώματος και κυρτωμένη σπονδυλική στήλη.

Εάν η στάση του σώματος σάς προκαλεί ανησυχία, δεν είναι αργά να αρχίσετε να αναπτύσσετε και να βελτιώνετε συνήθειες. Η άμεση υλοποίηση αλλαγών μπορεί να επιβραδύνει τις αρνητικές επιπτώσεις της κακής στάσης και σε ορισμένες περιπτώσεις να τις σταματήσει εντελώς.

Χτίστε δύναμη μέσω διατάσεων
Οι τακτικές διατάσεις σας βοηθούν να χτίσετε δύναμη βάζοντας τους μύες σας να δουλέψουν. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι και παραλλαγές διατάσεων που ταιριάζουν σε όλα τα διαφορετικά επίπεδα ευλυγισίας και κινητικότητας.

Εξασκηθείτε στο να κάθεστε σωστά
Με την πάροδο του χρόνου, πολλοί από εμάς αναπτύσσουμε αυτό που είναι γνωστό ως στάση άνεσης. Αυτό αναφέρεται στην πιο άνετη θέση που υιοθετούμε σε ένα συγκεκριμένο κάθισμα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, αυτή η θέση δεν είναι υποστηρικτική.

«Για να εξασκηθείτε στο να κάθεστε σωστά, στον καναπέ, στην καρέκλα του γραφείου ή στην πολυθρόνα σας, κάντε μια συνειδητή προσπάθεια να καθίσετε ίσια με τα πόδια στο πάτωμα και τα γόνατα λυγισμένα σε γωνία 90 μοιρών. Το κεφάλι πρέπει να είναι ισορροπημένο πάνω από τους ώμους, να μην γέρνει προς τα εμπρός και η σπονδυλική στήλη να ακολουθεί τη φυσική της καμπυλότητα», συμβουλεύει η ειδικός.

Πηγή:oloygeia.gr
central pharmacy leaf icon
central pharmacy leaf icon right
Point System
Το Central επιβραβεύει τις αγορές σας!

Track you order icon
Track your order

Ενημερωθείτε άμεσα και απλά για την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε πραγματικό χρόνο!